Po złożeniu zamówienia masz 30 minut na jego anulowanie.
W tym momencie, niestety, zamówienia nie będzie już można zmienić ani anulować, ponieważ zostało ono już przekazane do realizacji.
Oto jak anulować zamówienie w ciągu 30 minut:
Zaloguj się na swoje konto klienta.
Przejdź do „Moje zamówienia”.
Wybierz odpowiednie zamówienie.
Potwierdź usunięcie, klikając przycisk „Usuń”.
Twoja prośba o usunięcie zostanie następnie rozpatrzona, a wkrótce otrzymasz potwierdzenie pocztą elektroniczną.
Ważne uwagi:
Anulować można wyłącznie kompletne zamówienia.
Zamówień, które zostały już wysłane, nie można już anulować.
Jeśli termin odstąpienia od umowy upłynął:
Jeśli upłynął 30-minutowy termin lub Twoja przesyłka została już wysłana, masz następujące możliwości:
Odrzuć wniosek
zwrócić nam paczkę
Gdy tylko otrzymamy zwracany towar, automatycznie zwrócimy Ci cenę zakupu w ciągu 10 dni roboczych.
Więc nie musisz robić nic więcej.